Ekonomi

Merck, Modifi Biosciences’ı 1,3 milyar dolarlık anlaşmayla satın aldı

Onkoloji portföyünü güçlendirmek için stratejik bir hamle yapan Merck, kanser tedavileri geliştirme konusunda uzmanlaşmış Modifi Biosciences’ın satın alımını tamamladı. Potansiyel olarak 1,3 milyar dolara kadar ulaşabilecek anlaşma, ilaç devi tarafından yapılan 30 milyon dolarlık ilk ödemeyi içeriyor.

Connecticut, New Haven merkezli Modifi Biosciences, KL-50 olarak bilinen yeni bir kanser tedavisi sınıfının klinik öncesi aşamasında bulunuyor. Bu tedaviler, glioblastomlar da dahil olmak üzere zorlu beyin tümörlerini tedavi etme potansiyelleri için araştırılıyor ve kanser DNA’sını değiştirerek seçici bir şekilde kanser hücrelerini hedefleyip yok etmeyi amaçlıyor.

Bu satın alma, Merck’in başarılı kanser immünoterapisi Keytruda’nın patent korumasını on yılın sonuna kadar kaybetmeyi öngördüğü için kanser tedavileri portföyünü genişletme stratejisiyle uyumlu. 10,7 milyon dolar tohum finansmanı toplamış olan Modifi, anlaşmanın toplam değerini 1,3 milyar dolara çıkarabilecek kilometre taşı ödemeleri alma potansiyeline sahip.

Finansal yatırımlara ek olarak, Modifi, Amerikan Kanser Derneği’nin yatırım kolu BrightEdge gibi önemli destekçilerin desteğine sahip.

Merck’in yenilikçi kanser tedavilerine olan ilgisi, geçen yıl Japonya’nın Daiichi Sankyo şirketi ile 5,5 milyar dolarlık bir işbirliğine girmesiyle öne çıkmıştı. Bu ortaklık, tümör hücrelerine saldırırken sağlıklı dokulara verilen zararı en aza indirmeyi amaçlayan üç hedefli kanser tedavisinin (antikor ilaç konjugatları olarak bilinen) geliştirilmesine odaklanıyor.

Bu son satın almayla Merck, kanser araştırmalarını ilerletme ve hastalığın en zor tedavi edilen formlarıyla karşı karşıya kalan hastalar için yeni tedavi seçenekleri sunma konusundaki kararlılığını göstermeye devam ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

aksehirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu