Çalışanların yüzde 43’ü istifa etmeyi düşünüyor!
Salgının olumsuz etkileri, siyasi gerilimler, ekonomik dalgalanmalar ve doğal afetler başarı anlayışımızı, hedeflerimizi ve değerlerimizi dönüştürdü.
22 ülke ve 26 departmanda 17 bini aşkın çalışan ve 1.575 patronun katılımıyla gerçekleştirilen EY 2022 Work Reimagined Anketi, dünya genelinde yaşanan olumsuz gelişmelerin iş gücü ve çalışan motivasyonu üzerindeki etkilerini gözler önüne serdi.
Ankete yanıt veren patronların yüzde 68’i personel devir hızının son 12 ayda arttığını söylerken, çalışanların yüzde 43’ü bu durum sonucunda gelecek yıl mevcut işlerinden ayrılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Çalışanlarının iş süreçlerine katılımını artırmak, onlarla bir bağlılık bağı oluşturmak ve motivasyonlarını yükseltmek isteyen şirketler, çözümü kurumsal çalışan eğitimlerinde buldu.
Shine Yourself Kişisel Gelişim ve Sağlıklı Yaşam Merkezi çatısı altında kapsamlı bir eğitim programı sunan Omür Koçu Fatih Boyacı, kurumsal çalışan eğitimlerinin verimliliğe katkısını takdir etti.
PERSONEL EĞİTİMİ, ÇALIŞAN MOTİVASYONUNA FARKLI BİR YAKLAŞIM GETİRİYOR
Dünya genelinde yaşanan olumsuz gelişmeler, etkilerini çalışanlarda iş motivasyonunun düşmesi ve verimlilik kaybı şeklinde göstermektedir. Kurumsal çalışan eğitimleri kapsamında çocukluk çağı travmaları veya korku bozukluklarının başarıya ulaşmasının önünde hiçbir engel kalmaması için farkındalık, özgüven, gerginlikle baş etme ve kendini tanıma odaklı kurumsal çalışan eğitimleri ölçülebilir bir etki yaratır. profesyonel yaşamda. Duygu durumlarını kontrol ederek profesyonel hayatta ilerlemenin yolunu açar.
Peki, kurumsal çalışan eğitimi çalışanlara başka ne gibi faydalar sağlıyor?
– Mevcut potansiyellerini keşfetmelerini sağlar.
– Hedeflerine ve hayallerine ulaşmak için yeni stratejiler geliştirmelerinin yolunu açar.
– Oluşturdukları stratejilere bağlı kalarak süreç boyunca istikrar yaratmalarını ve bu sayede daha bilinçli adımlar atmalarını sağlar.
– Analiz odaklı analitik zihniyetlerini geliştirmelerini sağlar, özel ve profesyonel yaşamlarındaki rol ve sorumluluklarının farkında olmalarını sağlar.
Kurumsal çalışan eğitimlerine katılan çalışanlar ayrıca motivasyon, farkındalık, liderlik, acele ve zaman yönetimi, esneklik ve uyum konularında eğitimler almaktadır. İş, sosyal ya da aile yaşamının yol açabileceği zorluklarla nasıl baş edebileceğini öğrenen katılımcılar, bu eğitimler sayesinde sorunlarını daha sakin bir şekilde çözebileceklerini ve kararlarında bilinçli bir yetkinliğe sahip olabileceklerini anlıyorlar. Bu sayede özel ve iş hayatlarının ortasında istikrar sağlarlar.
Kurumsal çalışan eğitimleri ile birlikte çalışanlar ruhsal yönden de gelişmektedir. Peki bu süreçte şirketlerin kazanımları neler?
üretkenlik:Çalışanlar aldıkları mesleki pekiştirme ile iş motivasyonlarını artırırken, şirketler de iş süreçlerinde verimliliği artırıyor.
Etkileşim: Kurumsal çalışan eğitimleri, çalışanların psikolojisindeki aksaklıkların giderilmesini sağlamakta ve ikili bağlarını geliştirmelerinin önünü açmaktadır. Bu, şirketteki ekipler arasında sağlıklı işbirliğini sağlar.
İş gücü: Kendi potansiyellerinin farkına varan çalışanlar özgüven kazanır ve şirketinde üstlendiği işlerin yanı sıra yeni projelere hazır hale gelir. Bu sayede yöneticiler mevcut iş gücünü farklı kaynaklarda değerlendirebilmektedir.
yenilik: Kurumsal çalışan eğitimi alan kişiler konsantrasyon ve odaklanma problemlerini ortadan kaldırarak yaratıcılıklarını geliştirirler. Bu doğrultuda şirketler hem iş modellerine hem de departmanlarına özel operasyonel süreçlerine ilişkin inovasyon çalışmalarını daha hızlı gerçekleştirerek inovasyonların önünü açıyor.